Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Domov

Rogla 20171. in 2. aprila je bilo v športni dvorani na Rogli organizirano 26. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem, za vse kategorije. V lepem sončnem vremenu se je na pot podala devetnajst članska karavana strelcev, vsi v upanju, da naredijo svoj najboljši rezultat v sezoni. Že v predtekmovanju so morali mladi strelci preko ovir, saj je bilo potrebno za nastop na DP izpolniti normo, ki je različna glede na kategorijo, v kateri nastopajo. V soboto 1. aprila so bili na vrsti naši najmlajši. V kategoriji starejši dečki se je najvišje povzpel Čretnik Jaka, ki je s svojim osebnim rekordom osvojil 15. mesto, kar je med 90. strelci zelo dobra uvrstitev. V kategoriji st. deklic je Meta Dobrovoljc tudi letos ciljala na stopničke, vendar je bila na žalost prekratka za dva kroga, tako da je na koncu osvojila odlično 5. mesto med 40. nastopajočimi. Naj številnejši si bili mlajši dečki, kjer je bilo prijavljeno kar 120 tekmovalcev, naš najboljši pa je bil Lovro Zamejc na 28. mestu. Tudi pri deklicah je bilo skoraj 40 nastopajočih, Zoja Notersberg pa je osvojila odlično 12. mesto, kar je njen najboljši rezultat, odkar je zamenjala puško. Imeli smo tudi samo eno ekipo in sicer ml. dečki, ki so med 23. ekipami osvojili 14. mesto. V kategoriji cicibanov letos nismo imeli nastopajočih, saj norme niso bile izpolnjene. V soboto je s puško nastopil še Bojan Lampreht, ki je po nesrečni prvi seriji nato odlično nadaljeval, vendar je rezultat 596,8 na koncu zadoščal le za 41. mesto

V nedeljo pa so bili nastopi s pištolo in starejše kategorije. V kategoriji članov s pištolo je Marcello Notersberg več kot odlično opravil svoj prvi nastop na velikih tekmovanjih, saj je pištolo dobil šele nekaj tednov pred DP. Med 80 tekmovalci je osvojil 24. mesto. Ostali nastopi: Benjamina Rudolf Med članicami 31. mesto, mladinka Sabrina Marija Japelj 20. mesto, kadeta Jan Rom in Jurij Medic na 24. in 33 mestu, kadetinja Anja Umek pa prav tako s svojim prvim nastopom na velikih tekmovanjih na 23. mestu.

Za mnoge je bil rezultat pričakovan, nekateri so presenetili samega sebe, nekateri pa seveda razočarani. A kaj? Vse to je šport, zmagovalec je vedno samo eden, ostali se mu lahko samo približajo. Glede na to, da je večina naših mladih tekmovalcev zamenjala kategorijo, bo prihodnja sezona precej delovna in natrpana, tako da se bo nivo rezultatov dvignil. Tekmovanje se ne konča z nezadovoljstvom ampak z veseljem, da si bil del velikega in letos rekordnega števila strelcev, na res prekrasni prireditvi na Rogli.

 

Črenšovci 2017Strelci z zračnim orožjem so v pomladanskem delu, pred državnim prvenstvom, zaključili del ligaških tekmovanj in sicer državno mladinsko in pionirsko ligo za Pokal prijateljstva in pa tekmovanje v II. državni ligi Zahodne regije.

26. marca je bil v Črenšovcih zaključen 6. krog Pokala prijateljstva in pionirske državne lige, kjer smo nastopali z dvema ekipama v moški in ženski konkurenci. Istočasno je bila tudi podelitev v skupni razvrstitvi vseh šestih kol, kjer je med starejšimi dečki najboljši končni uspeh dosegel Ambrož Jilek na 12. mestu, ekipno pa so fantje osvojili 9. mesto od 21.-ih nastopajočih. Med starejšimi deklicami je odlično drugo mesto v skupni razvrstitvi osvojila Meta Dobrovoljc, ki je zaostala za Saro Slak iz Grosuplja, ekipno pa so punce osvojile 4. mesto.

V mladinski ligi je nastopila samo Sabrina Marija Japelj, ki je zaradi šolskih obveznosti izpustila nekaj kol in na koncu osvojila 24. mesto. Med kadeti se je najvišje uvrstil Jan Rom, ki je osvojil 14. mesto, ekipno pa so kadeti osvojili 10. mesto.

Zaključeno je tudi tekmovanje v II. državni ligi zahodne regije, kjer je po šestih kolih tretje mesto osvojil Bojan Lampreht, ekipno pa je Vrhnika na koncu osvojila 5. mesto.

Od ligaških tekmovanj nas čakata še dva kola in sicer 6. kolo, ki bo v Vremščici v mesecu aprilu in 7. zadnje in hkrati tudi končna razvrstitev , na Vrhniki, 7. maja 2017.

 

Denis Vatovec


Državna reprezentanca v trapu se je konec marca udeležila Svetovnega pokala v Acapulcu v Mehiki. Najboljši v reprezentanci je bil naš strelec Denis Vatovec, ki je zasedel 21. mesto v svetovni konkurenci z izvrstnim rezultatom 118 zadetkov od 125 možnih.

 

Dobro formo je še nadgradil na 2. Pokalu Strelske zveze Slovenije, ki je bil 1. In 2. 4. 2017 v Novi Gorici. V izjemno slabih pogojih je v osnovnem delu zadel kar 122 od 125 tarč. V polfinalni in finalni serij, kjer se strelja samo z enim strelom pa je od 50 možnih zadel 47 tarč, kar je naš nov DR in višji rezultat od trenutno veljavnega svetovnega rekorda. Trenutni svetovni rekord znaša 45 tarč in je bil postavljen v New Delhiju, v Acapullcu pa je bil izenačen. To je do sedaj najvišji dosežen rezultat v Sloveniji in tudi na mednarodnih tekmovanjih, ki se v sedanjem olimpijskem ciklusu do Tokija odvijajo po novih pravilih. Naš drugi udeleženec tekmovanja Aleš Hozjan je v finalu zasedel 6. mesto.

 

V nedeljo, 12.3.2017 smo na Vrhniki uspešno izpeljali zadnjo od treh tekem regijskega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem, tokrat s standard zračno puško. Prvenstva se je udeležilo 42 strelcev primorsko-notranjsko-kraške regije, hkrati je bilo to zadnje tekmovanje za dosego norme za nastop na državnem prvenstvu Slovenije, ki bo letos na Rogli.

RP 2017 kadetiPa poglejmo rezultate.Vsi kadeti so dosegli norme za nastop na državnem prvenstvu. Pri fantih je zmagal Jan Rom, ki je v zadnem času zelo izboljšal svoje rezutate, tretji je bil Medic Jurij. Pri dekletih je slavila Umek Anja, ki je prav tako v kratkem času zelo napredovala.

Pri članih so bile najprej izpeljane kvalifikacije. Prvih osem strelcev se je nato pomerilo v finalnem delu, kjer se po novem pravilu strelja dodatnih 24 strelov, vsi strelci pa začnejo iz ničle in so ne glede na kvalifikacije ponovno izenačeni. V moškem finalu se je uspešno boril Bojan Lampreht, ki je s tretjim mestom izboljšal rezultat iz kvalifikacij, kjer je bil peti. Aleš Rom je zasedel 11., Vladimir Ravnikar pa 13. mesto. Ekipno so bili člani tretji.

RP 2017 članice - veteranke

V kategoriji članic je drugo mesto osvojila Benjamina Rudolf, ki je tudi dosegla normo za državno prvenstvo, na šestem mestu je bila Natalija Oberč Grmek, na sedmem Mojca Rus, to pa je bilo dovolj za ekipno zmago tako med članicami, kot med veterankami.

Med veterani je slavila Benjamina Rudolf v ženski kategoriji nad 40, Natalija Oberč Grmek je zasedla drugo mesto, Rus Mojca pa v kategoriji nad 50 let prav tako drugo mesto. V moški konkurenci je slavil Bojan Lampreht nad 50 let, Vladimir Ravnikar pa tretje mesto.

Kljub majhni organizacijski ekipi je bila tekma dobro pripravljena in izpeljana, odzivi so pozitivni, seveda pa so vedno še možnosti za izboljšave. Posebej razveseljivo je pri tem sodelovanje naših mladih članov, ki si tako nabirajo izkušnje, da bodo uspešno nadaljevali tradicijo strelstva na Vrhniki.

Tako nam preostane le še nekaj treningov za priprave na državno prvenstvo, upamo da tudi letos obetavno. Je pa že znana tudi celotna karavana nastopajočih. Normo je doseglo 19 strelcev in strelk in vsi so potrdili nastop.

 
Natalija

 

Keber 2017 - ml-pionirji

V soboto, 25.februarja, smo se strelci SD Vrhnika udeležili 4. memoriala Vladimirja Kebra v Slovenskih Konjicah. Odmevnejših rezultatov sicer nismo dosegli, smo pa z udeležbo počastili spomin na prvega trenerja našega trenerja Bojana Lamprehta. Med pionirkami se je zelo dobro znašla Meta Dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah osvojila drugo mesto, za grosupeljčanko Saro Slak, a je po odličnem boju v finalu zasedla 4. mesto. Ekipa pionirjev v sestavi Ambrož Jilek, Jošt Čretnik in Jaka Čretnik je zasedla 7. mesto. Med člani v kategoriji open, je 4. mesto zasedel Bojan Lampreht, 8. pa Vladimir Ravnikar. Med članicami je bila tretja Natalija Oberč Grmek. S pištolo sta nastopila Bojan Lampreht in Marcello Notersberg, žal pa se nista uvrstila v finale.

Pred memorialom je potekal tudi 5. krog Kekčevega pokala, v katerem smo nastopili z ekipo mlajših pionirjev. Med ml. deklicami je Ajda Kogoj Fabčič osvojila deveto mesto, med fanti pa Jošt Čretnik 24. in Klemen Grmek 31. mesto. Ekipno so osvojili 10. mesto, tako da jim ni uspelo ponoviti lanskega uspeha. 

RP - VeteraniV nedeljo, 26. februarja, smo na Vrhniki gostili regijsko prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško, katerega se ga je udeležilo 94 strelcev primorsko-notranjsko-kraške regije. To je bila tudi prva večja preizkušnja za naše nove sodnike in kljub nekaj spodrsljajem, so jo ob pomoči starejših kolegov uspešno prestali. Je pač še vedno v veljavi stari izrek, da so za dobro delo potrebni kilometri, in te bodo vsekakor dobili.

Tudi po tekmovalni plati smo bili uspešni. Devet mladih članov je doseglo norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo letos, po dveh letih, ponovno na

RP - članice

 Rogli. Med mlajšimi pionirji so bili uspešni Jošt Čretnik na petem, Lovro Zamejc na osmem in Klemen Grmek  na devetem mestu. Ekipno so bili drugi. Med mlajšimi pionirkami sta bili Ajda Kogoj Fabčič na tretjem in Zoja Notersberg na četrtem mestu. Med pionirji je Ambrož Jilek zasedel četrto, Jaka Čretnik šesto mesto, med pionirkami je zmagala Meta Dobrovoljc, Senta Bajrektarevič je bila peta.

Pri članih je bil drugi Bojan Lampreht, šesti Vladimir Ravnikar in sedmi Aleš Rom, ekipno so zasedli drugo mesto. Med članicami je bila druga Benjamina Rudolf, tretja Mojca Rus in peta Natalija Oberč Grmek, med ekipami so zasedle prvo mesto.

Zlati Matija

Med veterani sta zmagali obe ekipi, moška in ženska, tudi posamezno so vsi člani ekip stali na stopničkah. Razveselil pa nas je tudi naš Matija, ki je po operaciji in uspešnem okrevanju ponovno pričel s treningi in že kar na prvem nastopu osvojil zlato.

Ob koncu tekmovanja, pa tudi že med njim, smo čas, ki je bil na razpolago, izkoristili za prijetno druženje ob jedači, saj je naš Franjo Čretnik za najmlajše poskrbel s Hot Dogi, Katarina Jilek pa nas je razvajala z odličnim bogračem. Posebna zahvala gre tudi sosedom na strelišču, Lokostrelskemu klubu VLR Vilijem, ki nam je odstopil del njihovega prostora, ki smo ga uporabili za garderobo. Glede na mnenja udeležencev, smo ponovno dobili potrditev, da smo se dobro pripravili, tekmo izpeljali na nivoju in ne glede na izide in rezultate utrdili vezi med strelci v regiji.

Natalija