Domov Novice POSODOBITEV STRELIŠČA

El. streliščeČlani Strelskega društva Vrhnika smo si več let prizadevali urediti sodobno strelišče na območju Vrhnike. Kar nekaj let smo se trudili, da bi skupaj z občino našli ugodno rešitev za otroke in občane. Prizadevali smo si, da bi nam občina prisluhnila in pomagala pri rešitvi in pridobitvi pomembnega športnega objekta, vendar smo ostali sami s problemom, kako poskrbeti za občane Vrhnike.
Pričeli smo z obnovo stare zgradbe bivše vojašnice, kjer nam je MORS prijazno prisluhnil in nam dal v brezplačno uporabo objekt na Stari Vrhniki, v prostorih bivše vojašnice. Z lastnimi sredstvi smo ga usposobili do uporabnega stanja.
Vedno znova nas je naprej gnala le dobra misel in želja po pridobitvi sodobnega elektronskega strelišča, kakršnega si želi marsikateri strelec. Z veliko odrekanja, močno voljo članov, brez zanemarjanja načrtovanega programa, smo uspeli. Še več, z željo po uspehu smo iz leta v leto napredovali.

tarča

V letošnjem letu pa se nam je uresničila dolgoletna želja in tako smo z lastnimi sredstvi, opravili nakup 10-ih elektronskih tarč, znamke Disag, nemškega proizvajalca. Sodoben sistem je sestavljen iz dela elektronske tarče z zelo zmogljivimi senzorji, ki merijo do desetinke natančne zadetke in iz monitorja, ki je občutljiv na dotik. Vse skupaj je povezano na računalnik in pa nadgrajeno s povezavo na TV zaslon, kjer lahko spremljamo vseh deset tekmovalcev. S strelom na tarčo se tako na monitorju v trenutku prikaže do desetinke natančen zadetek. Program sprotno sešteva in vodi evidenco strelov. Rezultati tekmovalcev so v trenutnku dostopni, prav tako tudi bilten tekmovanja. Potreben je le še trening na sistemu, saj se je tekmovalna sezona že pričela.

Zadnjič posodobljeno (Petek, 09 November 2018 05:01)