Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

Poletni vklop 201707.07.2017 je naše strelsko društvo sodelovalo v akciji Poletni vklop. Na ta dan so nas na strelišču obiskali otroci od 1. do 4. razreda, ki so si prišli ogledat kako izgleda naš šport, kje ga izvajamo, hkrati pa so se lahko tudi sami preizkusili v streljanju s serijsko zračno puško.

 

Zlati JakaStrelci z zračnim orožjem smo se udeležili še zadnjega tekmovanja pred poletnim premorom in to je bilo tekmovanje za 11. Pokal Hrastnika 2017, ki je potekalo 01.07.2017 na strelišču Strelskega društva Rudnik Hrastnik.
Tudi tukaj smo bili z okrnjeno zasedbo, pa vendarle smo v Hrastniku že nekaj let zapored, zato tudi letos nismo manjkali. V kategoriji ml. dečkov je bil blizu stopničk Lovro Zamejc na 4. mestu, na 7. mestu pa ga je spremljal Jaka Čretnik, ki je začel z zelo slabo prvo serijo. V kategoriji st. dečkov je Jaka Čretnik tekmoval zadnjič. V jesenskem delu se namreč seli med kadete, tekmovanje v kategoriji pa je zaključil z zlato medaljo. Žal v mlajši kategoriji nismo bili zastopani v ekipnem delu.
So pa zato imeli več uspeha člani in članice, ki so osvojili ekipno prvo mesto, med posamezniki pa je med člani Bojan Lampreht osvojil zlato, Vladimir Ravnikar 4. mesto in Matija Japelj je bil 17. Med članicami, sta obe naši tekmovalki stopili na stopničke, Natalija je osvojila 2. in Mojca 3. mesto.

Rudarska svetilka je ostala doma v Hrastniku, saj smo imeli smolo v žrebanju članov ekipe.

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 23 Julij 2017 09:45)

 

Dne 17.06.2017 je bil v Škofji Loki 6. Pokal Loke, v streljanju s serijsko zračno puško. Tekmovanje, katerega se že udeležujemo kar nekaj let za povrstjo, saj si med odmorom lahko ogledamo središče LŠkofje loke, kjer se odvijajo razne prireditve, nikakor pa ne zamudimo tudi odličnega sladoleda. 

Pa poglejmo še rezultate. Res da smo bili močno okrnjeni, saj so na vidiku že dopusti in počitnice, pa kljub temu. V kategoriji cicibanov se je najvišje na 5. mesto uvrstil Jure Grčar, ki je šele komaj začel s streljanjem, pa že dosega lepe rezultate, kot pa kaže na treningih, jih bo kmalu izboljšal. Tudi Lovro Zamejc, v kategoriji mlajših dečkov je postal stabilen. Njegovi rezultati  na tekmovanjih so dobri, vendar upamo, da bo rezultate s treninga kmalu prenesel na tekmovanja. Osvojil je 6. mesto. Na 12. mestu se mu je pridružil Nejc Vrhovnik. Starejši dečel Ambrož Jilek je sposoben precej več, vendar je razpet med plesom in streljanjem, za katerega mu ostaja bolj malo časa, pa vendarle je osvojil tretjo stopničko.
V kategoriji članic do 50 let je 4. mesto osvojila Natalija Oberč Grmek, Mojca Rus je v kategoriji člani nad 50 let osvojila bron, Bojan Lampreht pa je v kategoriji članov do 60 let premagal tekmeca iz domačega kluba in stopil na najvišjo stopničko s sedmimi ustreljenimi desetkami. V isti kategoriji je bil uvrščen še Aleš Rom na četrtem mestu.

Pa še ekipna uvrstitev. Strelci z naslonom so bili četrti, člani pa so zaostali za tri kroge za zmagovalno trojico domače ekipe.

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 23 Julij 2017 09:10)

 
Od leve Hozjan in Vatovec z zlatom-1V soboto, 17.06.2017, se odvil 5. krog državne Trap lige 2017. Tokrat je tekmovanje potekalo na strelišču v Kazljah pri Sežani.
SD Vrhnika je ponovno blestelo, Denis Vatovec je z najboljšim rezultatom (72 zadetih tarč od 75 možnih) vstopil v finale in z 21 zadetki osvojil 1. mesto 1. državne lige zahod.
Odlično se je odrezal tudi Aleš Hozjan, ki je s 65 zadetimi tarčami prav tako vstopil v finale 2. državne lige zahod, po izenačenem rezultatu, pa je dobil dvoboj v razstreljevanju in osvojil 1. mesto.
V ekipi SD Vrhnika sta zastopala še tekmovalca, Klemen Žafran in Branko Mihelič. Žafran je v 1. ligi osvojil 7. mesto, Mihelič pa v 2. ligi 14. mesto.
Prav tako so se tekmovalci odlično odrezali v ekipnem tekmovanju in s skupno 195 zadetki osvojili 1. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem.

Utrinek s tekme: Od leve, Hozjan in Vatovec z zlatom

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 19 Julij 2017 13:30)

 

3. pokal VrhnikeStrelsko društvo Vrhnika je dne 21.05.2017 organiziralo tekmovanje za 3. Pokal Vrhnike, v streljanju s serijsko zračno puško. Prijavilo se je 57 strelcev iz 9 društev, ki so tekmovali v vseh starostnih kategorijah. Tekmovanje se je udeležilo 56 strelcev iz devetih društev, ki so tekmovali v desetih kategorijah.

Cicibane je zastopala pomlajena ekipa Grčar Jure 8., Novak Kristjan 9. in Mele David 12. mesto. Med mlajšimi dečki pa je na tretjo stopničko stopil Čretnik Jošt, četrti je bil Lovro Zamejc in na 9. mestu Klemen Grmek. Med mlajšimi deklicami pa na stopničkah kar dve in sicer na 2. mestu Notersberg Zoja in na 3. mestu Ajda Kogoj Fabčič. Ekipo strelcev z naslonom so sestavljali Jošt, Lovro in Zoja, ki so osvojili 1. mesto pred ekipo Idrije in Gorenje vasi.

V kategoriji Starejših dečkov - brez naslona je Ambrož Jilek osvojil 5. mesto, mesto za njim pa še Jaka Čretnik. Med puncami je na stopničkah stala Meta dobrovoljc z bronasto medaljo, na 7. mesto pa se je uvrstila Senta Bajrektarevič. Ekipno so bili na 1. mestu strelci iz Leskovca, 2. mesto je pripadalo domačinom iz Vrhnike in na tretjem mstu strelci iz Ljubljane, Tabor-Ježica.

V starejših kategorijah je do 60 let slavil Bojan Lampreht, na 2. mestu se mu je pridružil Dejan Della Torre iz Vremščice in na 3. domačin Aleš Rom. Na 60 let, pa je Matiji Japlju za en krog spodletela uvrstitev na tretje mesto, tako da je ostal na nehvaležnem 4 mestu. Med ženskami do 50 let je zmagala Natalija Oberč Grmek iz Vrhnike, nad 50 let pa na 1. mestu Mojca Rus, kateri se je na drugi stopnički pridružila klubska kolegica Benjamina Rudolf, 3. mesto pa je pripadlo Greti Kosmač iz Škofje Loke. Ekipno so med moškimi zmagali domačini, prav tako pa je prvo mesto pripadlo tudi domačim strelkam.

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 23 Julij 2017 08:47)

 
Več člankov...