Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

3. krog lige TRAP 2017

V soboto, 13. maja 2017, se je odvil 3. krog državne lige v trapu. Tokrat se je tekmovanje odvijalo na strelišču v Novi Gorici, kjer se je v dobrih vremenskih pogojih pomerilo 35 tekmovalcev.

Trap sekcija SD Vrhnika, se je tekmovanja udeležila z osmimi tekmovalci. V finale prve lige so vstopili kar trije iz Vrhnike in sicer Denis Vatovec, Igor Macur in Klemen Žafran. Denis Vatovec je v finalu s 15 zadetimi tarčami osvojil 3. mesto.

Prav tako sta se v finale druge lige uvrstila dva tekmovalca iz Vrhnike, Aleš Hozjan in Branko Mihelič. Z 20 zadetimi tarčami je Aleš Hozjan osvojil odlično prvo mesto, Branko Mihelič pa se je z devetimi zadetimi tarčami uvrstil na 4. mesto.

Z odličnimi rezultati so vsi tekmovalci dali svoj prispevek tudi v ekipnem delu, saj so s skupno 192 tarčami osvojili 1. mesto.

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 17 Junij 2017 15:53)

 

V soboto in nedeljo, 27-28. 5. 2017, je potekalo tekmovanje na strelišču SD Trap Štefan Kovač. Potekal je 4. (zadnji) krog pokala SZS in dvoboj Slovenija-Hrvaška.

Na 4. krogu pokala je SD Vrhnika zablestelo s 1. mestom, ki ga je osvojil Denis Vatovec. V finale je vstopil z rezultatom 111 in zmagal z 41 zadetimi tarčami. SD Vrhnika je zastopal tudi Aleš Hozjan, ki je osvojil 10. mesto z 103 zadetimi tarčami.

4. pokal slovenije TRAP-1

Omembe vreden podatek je tudi ta, da je za reprezentanco Hrvaške, nastopal aktualni olimpijski prvak, Josip Glasnović. Čestitke vsem.

Utrinek s tekme: Denis Vatovec na 1. mestu

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 17 Junij 2017 16:57)

 

DSCN3889V nedeljo, 7. maja 2017 smo na strelišču SD Vrhnika izpeljali 7., zaključno tekmovanje regijske lige, Primorsko-notranjsko-kraške regije, v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanja se je udeležilo 140 strelcev iz desetih društev, v vseh kategorijah, od cicibanov do veteranov. Hkrati so bila podeljena odličja tudi v skupni razvrstitvi vseh sedmih kol za sezono 2016-2017.

V streljanju z zračno puško je bil med mlajšimi dečki naš najboljši Lovro Zamejc na 4. mestu, takoj za njim, na petem Jošt Čretnik, ki je s tem dosegel 3. mesto v skupni razvrstitvi. Med dekleti je Zoja Notersberg osvojila 3. mesto, skupno je bila četrta, na tretjem mestu skupne razvrstitve pa je bila Ajda Kogoj Fabčič.
Med pionirji je bil na drugem mestu Ambrož Jilek, med pionirkami pa na prvem, Meta Dobrovoljc, ki je zmagala tudi v skupni razvrstitvi. Tretje mesto si je pristreljala Senta Bajrektarevič, ki je bila na koncu sezone odlična četrta.
V kategoriji kadetov je tokrat zmagal Jan Rom, kar mu je v skupni razvrtitvi prineslo tretje mesto. Med kadetinjami je Anja Umek zaostala za Laro Frank iz Izole, takšna raDSCN3929zvrstitev pa je ostala tudi na koncu sezone v skupnem seštevku.
Pri mladinkah je bila na zadnji tekmi in na koncu sezone najboljša Sabrina Japelj.
V kategoriji članic je bila drugo mesto osvojila Benjamina Rudolf, ki je bila v skupni razvrstitvi tretja, med člani pa je bil najboljši Aleš Rom na šestem mestu, kar ga je v skupnem seštevku uvrščalo na peto mesto.
Med veterani nad 50 let je Bojan Lampreht slavil tako na zadnji tekmi kot tudi v skupnem seštevku, prav tako je na najvišjo stopničko stopil tudi v kombinaciji puška-pištola. V disciplini zračna pištola pa je bil na zadnji tekmi tretji, skupno pa na drugem mestu za odličnim reprezentantom iz Vremščice, Čeper Jožetom. Na tretjo stopničko pri veteranih je stopil še Vlado Ravnikar, ki pa je v skupnem seštevku osvojil četrto mesto. Naš najstarejši strelec, Matija Japelj se je po operaciji odlično vrnil na strelske steze in osvojil 5. mesto, vendar je v sezoni zamudil kar štiri tekmovanja, za kar ni dobil točk v skupni razvrstitvi.
Ekipi pionirjev in veteranov sta slavili tako na zadnji tekmi kot v končni razvrstitvi, mlajši pionirji so bili na zadnji tekmi drugi, skupno prvi, kadeti pa na tekmi prvi in skupno drugi.K dobremu vzdušju ob tekmovanju je tudi tokrat pripomogla ekipa, ki je poskrbela za kulinarične užitke in nadomeščanje porabljene energije z bogračem in hrenovkami.
Lokostrelci so nam spet prijazno odstopili svojo dvorano, ki smo jo uporabili za garderobo in na koncu za podelitev priznanj najboljšim.

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 17 Junij 2017 17:13)

 

inštruktorji strelstva 2017Marca in aprila, med vikendi, je v Velenju potekalo izobraževanje za naziv »inštruktor športnega strelstva«. Iz našega društva se je letos izobraževanja udeležila Natalija Oberč Grmek, ki bo s pridobljenim nazivom še dodatno okrepila strokovni kader na področju streljanja z zračnim orožjem. Tako imamo sedaj na Vrhniki že pet strokovnih delavcev in sicer, v streljanju na leteče tarče, dva in zračno orožje trije. O izobraževanju je Natalija strnila naslednje vtise.

Zbralo se nas je 17 kandidatov iz vseh koncev Slovenije in iz različnih področij športnega strelstva: streljanje z zračno puško in pištolo, streljanje na leteče tarče, praktično streljanje (IPSC in IDPA)...

Vodja izobraževanja Renato Šterman nam je v prvem delu predstavil teorijo športnega strelstva: discipline, položaji, tehnike merjenja, proženja in dihanja, suhi trening, vodenje dnevnika in še veliko drugega, kar naj bi morali inštruktorji in trenerji streljanja vedeti o športu in disciplini, za katero se usposabljamo in kar naj bi v nadaljevanju v klubih uspešno prenesli, zlasti na naše najmlajše strelce in tekmovalce.

Naslednji petek smo se zbrali na strelišču v Velenju, kjer smo se v praksi seznanili z elektronskim merjenjem. Preizkusili smo sistem SCATT, kakršnega imamo tudi v domačem klubu, in naredili analizo svojega streljanja. Nikolaj Mejaš nam je predstavil streljanje na leteče tarče.

Zame najbolj zanimive teme so bile osnove metodike športnega treniranja in medicine športa, ki nam jih je predstavil strokovni delavec na strelski zvezi, Martin Kolar, ter psihologija športa, ki jo je na zelo zanimiv in življenski način predstavil Nikolaj Mejaš.

Tudi predavanja, ki so na prvi pogled suhoparna, so nam prinesla kar nekaj koristnih informacij, tako zakonodaja o delovanju društev, bilance, razpisi, prijave in poročila, ter ostala birokracija. S pravili mednarodne strelske zveze in Strelske zveze Slovenije smo se podrobneje seznanili že na izobraževanju za strelske sodnike, tu smo obravnavali vlogo inštruktorja in trenerja v postopkih na tekmovanju.

Bili smo tudi prva generacija bodočih inštruktorjev, ki je bila seznanjena s strelstvom invalidov, kategorizacijo, posebnostmi in s težavami invalidov ob tekmovanjih, kjer je še posebej potrebno zaupanje med trenerjem in strelcem-invalidom. Iz svojih bogatih izkušenj s strelci invalidi nam je pripovedovala Polonca Sladič, ki že vrsto let vodi naše odlične paraolimpijce, ki so ravno z njeno pomočjo zaznamovali globoke mejnike in se uveljavili v svetovnem strelstvu.

Natalija Prednik nam je predstavila (pomembno) vlogo staršev pri vzgoji mladega športnika, metode poučevanja in vzgojne naloge inštruktorja v trenažnem procesu.

Zadnji konec tedna smo obsežno pridobivanje informacij in znanja zaključili s pisanjem testa in ustnim zagovorom le-tega. Bilo je naporno in zanimivo, vzdušje je bilo ves čas prijetno in pozitivno. Zdaj nas čaka odgovorna naloga, da naučeno uporabimo v praksi, preizkusimo na sebi in prenesemo na mlade. 

Zadnjič posodobljeno (Petek, 05 Maj 2017 11:48)

 

V soboto, 29. aprila 2017 je Trap sekcija SD Vrhnika poskrbela za organizacijo 2. kroga Državne lige trap. Tokrat se je 2. krog lige zahod odvijal na strelišču Črne Njive v Ilirski Bistrici s 40 tekmovalci, ki so se pomerili v težkih vetrovnih pogojih.

Trap sekcijo SD Vrhnika je predstavljalo 9 tekmovalcev, v 1. ligi se je Igor Macur uvrstil v finale in zasedel 5. mesto. V 2. ligi je v finalu nastopil Branko Mihelič in zasedel 6. mesto.

Ekipno so naši tekmovalci osvojili 3. mesto z zadetimi 163 tarčami.

Denis Vatovec se strelskega tekmovanja ni udeležil, ker se je pripravljal na tekmo Svetovnega pokala na Cipru. Tekmovanje bo potekalo od 28.04. – 08.05.2017 v Larnaci – Držimo pesti!!!

2.turnir DL 2017 finale-1

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 17 Junij 2017 17:02)

 
Več člankov...