Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

V nedeljo, 12.3.2017 smo na Vrhniki uspešno izpeljali zadnjo od treh tekem regijskega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem, tokrat s standard zračno puško. Prvenstva se je udeležilo 42 strelcev primorsko-notranjsko-kraške regije, hkrati je bilo to zadnje tekmovanje za dosego norme za nastop na državnem prvenstvu Slovenije, ki bo letos na Rogli.

RP 2017 kadetiPa poglejmo rezultate.Vsi kadeti so dosegli norme za nastop na državnem prvenstvu. Pri fantih je zmagal Jan Rom, ki je v zadnem času zelo izboljšal svoje rezutate, tretji je bil Medic Jurij. Pri dekletih je slavila Umek Anja, ki je prav tako v kratkem času zelo napredovala.

Pri članih so bile najprej izpeljane kvalifikacije. Prvih osem strelcev se je nato pomerilo v finalnem delu, kjer se po novem pravilu strelja dodatnih 24 strelov, vsi strelci pa začnejo iz ničle in so ne glede na kvalifikacije ponovno izenačeni. V moškem finalu se je uspešno boril Bojan Lampreht, ki je s tretjim mestom izboljšal rezultat iz kvalifikacij, kjer je bil peti. Aleš Rom je zasedel 11., Vladimir Ravnikar pa 13. mesto. Ekipno so bili člani tretji.

RP 2017 članice - veteranke

V kategoriji članic je drugo mesto osvojila Benjamina Rudolf, ki je tudi dosegla normo za državno prvenstvo, na šestem mestu je bila Natalija Oberč Grmek, na sedmem Mojca Rus, to pa je bilo dovolj za ekipno zmago tako med članicami, kot med veterankami.

Med veterani je slavila Benjamina Rudolf v ženski kategoriji nad 40, Natalija Oberč Grmek je zasedla drugo mesto, Rus Mojca pa v kategoriji nad 50 let prav tako drugo mesto. V moški konkurenci je slavil Bojan Lampreht nad 50 let, Vladimir Ravnikar pa tretje mesto.

Kljub majhni organizacijski ekipi je bila tekma dobro pripravljena in izpeljana, odzivi so pozitivni, seveda pa so vedno še možnosti za izboljšave. Posebej razveseljivo je pri tem sodelovanje naših mladih članov, ki si tako nabirajo izkušnje, da bodo uspešno nadaljevali tradicijo strelstva na Vrhniki.

Tako nam preostane le še nekaj treningov za priprave na državno prvenstvo, upamo da tudi letos obetavno. Je pa že znana tudi celotna karavana nastopajočih. Normo je doseglo 19 strelcev in strelk in vsi so potrdili nastop.

 
Natalija

Zadnjič posodobljeno (Petek, 17 Marec 2017 13:30)

 

Novi sodnikiV soboto, 28. in nedeljo, 29. 1. 2017, je v prostorih strelišča v Ljubljani potekal seminar za nove strelske sodnike za disciplini puška in pištola. Udeležili smo se ga tudi štirje kandidati iz SD Vrhnika: Sabrina Marija Japelj, Natalija Oberč Grmek, Jurij Medic in Jan Rom.

V soboto nam je predavateljica in mednarodna sodnica Elvira Valant, ki je na volilni skupščini mednarodne strelske zveze ISSF bila izvoljena v Komisijo za premikajoče se tarče za mandatno obdobje 2015-2018, predstavila splošna tehnična pravila ter nekatere pravilnike ISSF in pravilnike SZS. V nedeljo smo se seznanili s pravili za pištole in puške ter se podrobneje ustavili pri najvažnejših temah obeh disciplin. Različne teme je predavateljica popestrila s konkretnimi primeri iz svojih bogatih sodniških izkušenj. Sledilo je reševanje testnih vprašanj, ki pa za tiste, ki smo pozorno sledili predavanju, niso bila pretežka. Cilj seminarja ni, da bi kandidati znali vsa pravila na pamet, ampak da znamo v njih poiskati odgovore, ki jih potrebujemo v dani situaciji, pred, med in po tekmovanjih.

Vsi kandidati smo seminar uspešno opravili in si pridobili naziv sodnik. Zdaj nas čaka pridobivanje izkušenj na tekmah, za začetek pod vodstvom izkušenih sodnikov. Že takoj prve izkušnje nas čakajo na prihajajočih regijskih prvenstvih, katerih organizatorji smo letos na Vrhniki in upamo, da nam bo uspelo. Seveda s tem učenja še ni konec, saj smo z novim olimpijskim ciklusom dobili tudi nekaj sprememb v starih pravilih in le te je pač potrebno osvojiti, saj so v veljavi že od 1. januarja 2017. S tem smo se pridružili uspešni ostalim članom sodnikov, ki nas je sedaj na Vrhniki sedem.

 

Natalija

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 02 Marec 2017 19:44)

 

Keber 2017 - ml-pionirji

V soboto, 25.februarja, smo se strelci SD Vrhnika udeležili 4. memoriala Vladimirja Kebra v Slovenskih Konjicah. Odmevnejših rezultatov sicer nismo dosegli, smo pa z udeležbo počastili spomin na prvega trenerja našega trenerja Bojana Lamprehta. Med pionirkami se je zelo dobro znašla Meta Dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah osvojila drugo mesto, za grosupeljčanko Saro Slak, a je po odličnem boju v finalu zasedla 4. mesto. Ekipa pionirjev v sestavi Ambrož Jilek, Jošt Čretnik in Jaka Čretnik je zasedla 7. mesto. Med člani v kategoriji open, je 4. mesto zasedel Bojan Lampreht, 8. pa Vladimir Ravnikar. Med članicami je bila tretja Natalija Oberč Grmek. S pištolo sta nastopila Bojan Lampreht in Marcello Notersberg, žal pa se nista uvrstila v finale.

Pred memorialom je potekal tudi 5. krog Kekčevega pokala, v katerem smo nastopili z ekipo mlajših pionirjev. Med ml. deklicami je Ajda Kogoj Fabčič osvojila deveto mesto, med fanti pa Jošt Čretnik 24. in Klemen Grmek 31. mesto. Ekipno so osvojili 10. mesto, tako da jim ni uspelo ponoviti lanskega uspeha. 

RP - VeteraniV nedeljo, 26. februarja, smo na Vrhniki gostili regijsko prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško, katerega se ga je udeležilo 94 strelcev primorsko-notranjsko-kraške regije. To je bila tudi prva večja preizkušnja za naše nove sodnike in kljub nekaj spodrsljajem, so jo ob pomoči starejših kolegov uspešno prestali. Je pač še vedno v veljavi stari izrek, da so za dobro delo potrebni kilometri, in te bodo vsekakor dobili.

Tudi po tekmovalni plati smo bili uspešni. Devet mladih članov je doseglo norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo letos, po dveh letih, ponovno na

RP - članice

 Rogli. Med mlajšimi pionirji so bili uspešni Jošt Čretnik na petem, Lovro Zamejc na osmem in Klemen Grmek  na devetem mestu. Ekipno so bili drugi. Med mlajšimi pionirkami sta bili Ajda Kogoj Fabčič na tretjem in Zoja Notersberg na četrtem mestu. Med pionirji je Ambrož Jilek zasedel četrto, Jaka Čretnik šesto mesto, med pionirkami je zmagala Meta Dobrovoljc, Senta Bajrektarevič je bila peta.

Pri članih je bil drugi Bojan Lampreht, šesti Vladimir Ravnikar in sedmi Aleš Rom, ekipno so zasedli drugo mesto. Med članicami je bila druga Benjamina Rudolf, tretja Mojca Rus in peta Natalija Oberč Grmek, med ekipami so zasedle prvo mesto.

Zlati Matija

Med veterani sta zmagali obe ekipi, moška in ženska, tudi posamezno so vsi člani ekip stali na stopničkah. Razveselil pa nas je tudi naš Matija, ki je po operaciji in uspešnem okrevanju ponovno pričel s treningi in že kar na prvem nastopu osvojil zlato.

Ob koncu tekmovanja, pa tudi že med njim, smo čas, ki je bil na razpolago, izkoristili za prijetno druženje ob jedači, saj je naš Franjo Čretnik za najmlajše poskrbel s Hot Dogi, Katarina Jilek pa nas je razvajala z odličnim bogračem. Posebna zahvala gre tudi sosedom na strelišču, Lokostrelskemu klubu VLR Vilijem, ki nam je odstopil del njihovega prostora, ki smo ga uporabili za garderobo. Glede na mnenja udeležencev, smo ponovno dobili potrditev, da smo se dobro pripravili, tekmo izpeljali na nivoju in ne glede na izide in rezultate utrdili vezi med strelci v regiji.

Natalija

Zadnjič posodobljeno (Petek, 03 Marec 2017 13:32)

 

Športnik 2016 - mladiŠportna zveza Vrhnike je tudi letos podelila priznanja najboljšim športnikom Vrhnike za uspehe v preteklem letu. Na prireditvi Športnik Vrhnike 2016, ki je potekala v petek 17. 2. 2017 v Cankarjevem domu na Vrhniki, smo vrhniški strelci ponovno prejeli celo vrsto priznanj. Pohvale za prizadevno delo v lanskem letu je prejelo 14 naših mladih, perspektivnih strelcev: Ambrož Jilek, Lovro Zamejc, Jošt Čretnik, Jaka Čretnik, Senta Bajrektarević, Anže Furlan, Ajda Kogoj Fabčič, Zoja Notersberg, Anja Umek, Sabrina Marija Japelj, Jan Rom, Klemen Grmek, Kristjan Novak in Rok Rigler.

Športnik 2016 - Meta

Športnik 2016 - veteranke

 

Bronaste plakete so prejeli državni prvaki: Meta Dobrovoljc, Benjamina Rudolf, Mojca Rus, Aleš Rom in ekipa veterank v sestavi: Benjamina Rudolf, Mojca Rus in Katarina Jilek.

 


Srebrno plaketo za državnega prvaka v članski kategoriji discipline leteče tarče – TRAP je prejel Denis Vatovec.

Športnik 2016 - Bojan

Posebno priznanje je prejel naš dolgoletni predsednik in trener Bojan Lampreht. Bojan je zelo uspešen trener, kar ne nazadnje potrjujejo tudi številni letošnji prejemniki priznanj, posebej ga veseli delo z mladimi in odkrivanje novih strelskih talentov. Uspehi njegovih varovancev mu pomenijo veliko in ga motivirajo pri nadaljnjem delu. Poleg trenerskega dela skrbi tudi za vse finance društva, za pridobivanje sredstev in pisanje poročil, kar mu jemlje veliko časa in energije. In ne smemo pozabiti, da je tudi naš najuspešnejši tekmovalec s serijsko in standard zračno puško ter pištolo. Je tudi organizator strelskih tekmovanj in sodnik, opravi pa tudi cel kup »drobnih«  stvari, ki jih marsikdo sploh ne opazi; skratka Bojan je duša in gonilo vsega društvenega dogajanja in to priznanje je le simbolična zahvala za vse njegovo delo.

Uradnemu delu prireditve je sledilo sproščeno druženje športnikov, športnih delavcev, funkcionarjev in navijačev, ni manjkalo čestitk, vzpodbud in izmenjave izkušenj. Le na ta način in s takšnim delom bo šport na Vrhniki zanimivejši, pestrejši, s še boljšimi rezultati in številčno močnejši.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke in naj nam bodo vzpodbuda za nadaljnje prizadevno delo.

 

Natalija Oberč

Zadnjič posodobljeno (Petek, 03 Marec 2017 13:33)

 

  

RAZPISI 2019 - 2020

 

 

- REGIJSKO PRVENSTVO SZZR - PIŠTOLA, 01.02.2020 - Razpis

- Razpored strelskih mest - PIŠTOLA

 

- REGIJSKO PRVENSTVO SZZR - PUŠKA, 02.02.2020 - Razpis

 - Razpored strelskih mest - PUŠKA

 

 

 

Kako do strelišča na Vrhniki 

 

 

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 27 Januar 2020 21:34)