Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

Po aktivnih počitnicah in dopustu se je pričelo zares. S treningi smo tako kot že nekaj let prej, pričeli v avgustu, tako da nas prva tekmovanja v septembru, sploh niso presenetila. Čeprav je bil vikend 22. in 23. oktober precej natrpan, smo pravilno prerazporedili sile in tekmovalce, tako da smo se lahko udeležili vseh  tekmovanj, in to uspešno.

Meta - srebrna

V soboto smo bili v Izoli, kjer smo v prekrasnem sončnem vremenu, odstreljali 1. krog regijske lige z zračnim orožjem, tekmovanje pa je bilo omogočeno tudi tistim, ki so morali že naslednji dan na novo tekmovanje. Na tekmovanje smo se odpravili z rekordnimi 25-imi tekmovalci.
In kakšne so bile uvrstitve v Izoli? 
V kategoriji cicibanov je čast strelcev reševal najmlajši v regiji, šele sedemletni Jakob Zamejc, ki se je šele pred mesecem pridružil naši karavani in na svojem prvem tekmovanju osvojil 11. mesto. Med mlajšimi dečki suverena zmaga Jošta Čretnika, ki je že na uvodnih tekmovanjih opozoril, da letos računamo nanj. Na petem mestu z rezultatom tretje uvrščenega Klemen Grmek. Med ml. deklicami je po bronasti medalji segla Zoja Notersberg, takoj za njo pa s krogom manj Ajda Fabčič Kogoj. Pionirji so tokrat ostali brez odličij, še najbližje se je uvrstil Ambrož Jilek na 6. mestu. Pionirka Meta Dobrovoljc je sicer odstreljala slabše kot zna, a je kljub temu zadostovalo za njeno prvo zmago v novi kategoriji. Upajmo da se ogrevajo tudi kadeti, saj je Jan Rom osvojil šele peto mesto, je pa že pokazal, da zmore veliko več. Je pa zato novinka med kadetinjami Anja Umek s sabo odnesla srebrno medaljo, z zlato pa se je okitila mladinka Sabrina Marija Japelj.

Pa še malo k starejšim kategorijam. Med člani je Aleš Rom osvojil četrto mesto, med članicami pa veliko presenečenje. Z zlato medaljo se ponaša naša nova tekmovalka Natalija Oberč Grmek, ki se je šele pred kratkim včlanila in je rekla, da gre samo pogledat, kako zgleda na tekmovanju. No pa ni samo gledala, ampak je z lahkoto pometla z vso konkurenco. Na koncu je dejala, da se niti ni zavedala, kaj to pomeni, je pa vsekakor dokaz, da se da z marljivim in vodenim treningom, v zelo kratkem času, doseči dober rezultat. Upajmo da ohrani to navado. In še eno medaljo smo odnesli s sabo, ta je bila zlata v kategoriji veteranov nad 50 let, osvojil pa jo je Bojan Lampreht. Bojan je nastopil še v streljanju s pištolo, kjer je kljub ponesrečenemu strelu osvojil peto mesto, kar pa je v kombinaciji zadoščalo za srebrno medaljo.

In še ekipne uvrsitve: mlajši dečki in deklice 1. mesto, starejši dečki in deklice 2. mesto, kadeti in mladinci 3. mesto, člani in članice 3. mesto in veterani 1. mesto.

No, v nedeljo, kot smo že omenili, pa novo tekmovanje, 1. krog državne lige za mlade - Pokal prijateljstva. Najbolj smo se razveselili rezultata Mete Dobrovoljc, ki je na koncu z enakim rezultatom prvouvrščene, vendar desetico manj, zaostala za Saro Slak iz Grosuplja. Obe sta odskočili od ostalih tekmovalk in dali vedeti, da bo med njima morda stekel trd boj. Med starejšimi dečki, pa na četrtem mestu, le krog do stopničk, Ambrož Jilek, ki je na koncu povedal, da se mora še privaditi na očala, katera je dobil med počitnicami. Morda mu bodo dobro služila. Nekoliko več treninga in drugačen pristop pa bodo deležni v kadetski in mladinski kategoriji, saj bo treba odmisliti serijske puške, s katerimi so tekmovali prejšnjo sezono in se več posvetiti standard puški.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 01 November 2016 19:00)

 

Tla po prenoviPo uspešni sezoni, strelci poleti nismo počivali, saj smo hoteli urediti še nekaj malenkosti na strelišču, da bi šli v novo sezono z lepšim in urejenejšim streliščem. V ta namen smo uredili betonska tla na liniji, kjer je bila polovica strelišča iz betonskih plošč, druga polovica z iz bitumna, ki je zaradi črne podlage delal strelišče temno in neenakovredno na vseh strelskih mestih. Z izravnalno maso smo najprej uredili kompetno podlago, nakar smo le to prebarvali s svetlo barvo. Strelišče je dobilo nov lesk, daje lepši in prijetnejši videz. Takšno podlago je tudi lepše in preprostejše čistiti, saj se je prej svinec od izstreljenih diabol zatikal v vse pore podlage.

Na zadnji strani strelišča smo namestili lesena naslonjala nad klopmi, da se strelci ali gledalci ne naslanjajo na steno. Naslonjala smo namestili tudi v spodnji in zgornji garderobi.

Piknik v Ilirski Bistrici

Da pa vse nebi bilo prehitro končano, smo poskrbeli z beljenjem in v ta namen prepleskali obe garderobi, hodnik in stopnišče v gornjo garderobo.

Po opravljenih delih, pa kot se spodobi, bilo je potrebno proslaviti opravljeno delo in predvsem uspešno strelsko sezono. Organiziran je bil piknik skupaj s strelci na glinaste golobe na strelišču v Ilirski Bistrici. Tu je bilo res lepo, vreme je bilo na naši strani, Strelci na glinaste golobe pa so nam predstavili njihovo disciplino. Marsikdo, sploh pa naši mladi strelci so se prvič srečali s tovrstnim streljanjem in vsakdo je lahko poskušal sestreliti svojega golobčka (glinastega). Drugi piknik, katerega so se udeležili strelci in njihovi družinski člani je bil v Podlipi. Prijeten prostor je tokrat ponudila družina Zamejc. Bilo res enkratno, predvsem pa je bilo dovolj prostora za igro otrok, ki so si med piknikom ogledali tudi okolico Razorske doline, kjer je bilo nekoč vojaško strelišče in strelišče za streljanje glinastih golobov.

Ko pa je bilo vse nared smo opravili še testiranje in organizirali tekmovanje za 2. Pokal Vrhnike 2016, katerega se je udeležilo 51 strelcev iz 5 strelskih društev. in Še zmagovalci po kategorijah: Pri cicibanih je zmagal Novak Kristjan iz Vrhnike, med cicibankami prav tako domačinka Železnik Nika, tudi v kategoriji ml. dečkov in deklic sta prve naslove osvojila Čretnik Jošt in Notersberg Zoja, med pionirji ponovno dva domačina Jilek Ambrož in Dobrovoljc Meta, med člani do 60 let Bojan Lampreht, člani nad 60 let Demšar Janko iz SD Škofja Loka, med članicami do 50 let Rudolf Benjamina in članice nad 50 let Rus Mojca, obe iz SD Vrhnika. Glede na izredno dobre rezultate so tudi vsi pokali za prva mesta prešli v roke domačih strelcev.

Nekaj se nas je udeležilo tudi sprejema naših paraolimpijcev, ki so se vrnili iz Olimpijskih iger v Riu, in kjer smo s ponosom pozdravili naša dva dobitnika olimpijskih medalj v streljanju zlato Veselko Pevec in srebrnega Frančka Gorazda Tirška - Nanija. Na naši oglasni deski smo predstavili njihove članke, kjer se lahko mladi marsikaj naučijo. Predvsem pa to, da tudi drugačni so lahko uspešni, so lahko na vrhu in da se z vztrajnim in pridnim delom da doseči tudi nam mogoče, nedosegljive rezultate. Hvala jim še enkrat.

Nova generacija mladih strelcev

Začetek šolskega leta je za nas vedno nekaj novega. Na osnovni šoli Ivana Cankarja ponovno organiziramo tečaj streljanja, oz. prostočasno dejavnost - strelski krožek, katerega se je letos udeležilo 20 otrok. Že po nekaj uvodnih treningih je nekaj mladih in novih strelcev pokazalo izjemen napredek in kmalu jih bomo lahko vključili v tekmovalni sistem. Tako se rojeva nova generacija mladih strelcev na Vrhniki.

Pred nami pa je že nova strelska sezona, ki jo bomo letos odprli na obali, kjer bo Strelski klub Izola gostil 1. krog regijske lige, v kateri imamo rekordno udeležbo, saj bo na tekmovanju nastopilo 26 naših strelcev. Že takoj naslednji dan v nedeljo 23.10.2016 pa bodo naši mladi strelci odšli v Ljubljano, kjer poteka 1. krog Pokala prijateljstva oz. državna liga za mlade, kjer bodo nastopili štirje pionirji, dva kadeta in ena mladinka.   

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 20 Oktober 2016 13:06)

 

18. junija 2016 smo se strelci Vrhnike že petič zapored odzvali vabilu za pokal Škofje Loke. Zaradi zadnjih obveznosti otrok v šoli je bila udeležba okrnjena, pa kljub temu smo bili zadovoljni z doseženimi rezultati. Med cicibani je bil naš edini tekmovalec Lovro Zamejc, ki je posamezno osvojil 9. mesto, je pa svoj rezultat prispeval v ekipo ml. dečkov z naslonom, kjer so osvojili skupno 3. mesto. V ekipi sta bila še Jošt Čretnik, ki je v svoji kategoriji ml. dečkov zmagal, na drugi stopnički pa ga je spremljal Ambrož Jilek. V kategoriji pionirjev je Jan Rom prepričljivo zmagal pred domačinom Luko Megušarjem, Jaka Čretnik in Jurij Medic pa sta osvojila šesto in sedmo mesto. Rezultati so zadoščali za osvojitev ekipnega prvega mesta. Med ostale dobitnike medalj so se vpisali še Mojca Rus z zlato medaljo v kategoriji članic in Bojan Lampreht st. z drugim mestom v kategoriji članov do 60 let. Ekipno so člani zaostali za domačini za 4 kroge, tretja pa je bila ekipa DU Škofja Loka.

 

ekipa finale 201617. aprila je bilo na elektronskem strelišču v Ljubljani organizirano finale državne dopisne lige, katerih udeleženci smo že vrsto let. Po tem ko smo odstreljali 6 kvalifikacijskih tekmovanj, je bilo finale organizirano za 5 najboljših ekip in 10 posameznikov. Med najštevilčnejšimi udeleženci smo bili tudi strelci iz Vrhnike, saj smo praktično vsi prišli v ožji izbor za finalno tekmovanje.

V finalu 39. državne dopisne lige, smo bili strelci iz Vrhnike ponovno najuspešnejše strelsko društvo, saj smo osvojili največje število točk in medalj.

V finalu smo tako osvojili  osem pokalov v ekipnem delu, od katerih smo šestkrat zmagali po en pokal pa smo osvojili za drugo in tretje mesto. Tudi v posamični razvrstitvi je bila bera medalj zelo bogata, in sicer smo domov odnesli 19 medalj, od tega 10 zlatih, sedem srebrnih in dve bronasti. V finalu se je za ekipni naslov potegovalo 27 društev, zmaga pa je, kot že rečeno, drugič zapored v rokah Vrhnike, ki je drugo uvrščeno ekipo SD Škofja Loka premagala za 73 točk. 

Doseženi so bili tudi novi rekordi lige, med drugimi je nov rekord v kategoriji ml. deklic postavila Meta Dobrovoljc, v kategoriji veterank do 50 let pa Benjamina Rudolf.Pionirji dop.liga 2016

Med najboljšimi udeleženci finala pa so seveda tudi naši strelci in sicer Bojan Lampreht st. s tremi zlatimi in dvema srebrnima, sledi Benjamina Rudolf z dvema zlatima in dvema srebrnima, Mojca Rus z dvema zlatima in eno bronasto in Meta Dobrovoljc z dvema zlatima. Med ostale dobitnike medalj pa so se uvrstili še: s standard puško Japelj Sabrina Marija s srebrom med kadetinjami, Jilek Katarina s srebrom med veterankami do 50 let, in s serijsko puško: srebro med cicibankami za Kogoj Fabčič Ajdo, bron v kategoriji ml. dečkov Jilek Ambrož, in zlato Jan Rom med pionirji.

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 20 Julij 2016 08:12)

 

Meta drž prvakinjaJa prav ste prebrali. V soboto 09.04.2016 je Meta Dobrovoljc iz SD Vrhnika, postavila nove mejnike v streljanju s serijsko zračno puško, v kategoriji mlajših deklic. Z odličnim streljanjem in kar 12 desetkami ter rezultatom 191 krogov, je postavila oz. izboljšala dosedanji državni rekord na 25. državnem prvenstvu za mlade do 17 let, v Turniščah. Lastnica prejšnjega rekorda je bila prav tako odlična strelka Naja Prezelj iz SD Lotrič Železniki, ki ga je postavila na DP v Laškem, leta 2014. Meta je tokrat dokazala, da njena trenutna forma na zadnjih tekmovanjih ni bila naključna, praktično je svoje streljanje stopnjevala iz tekme v tekmo, vse do državnega prvenstva, ki smo ga postavili kot ciljno točko in top rezultat. Seveda je pogoje in cilje lahko postavljati, vse pa je odvisno od strelca, ki stoji za temi cilji. In letos se nam je trud in način dela obrestoval, saj so svoje vrhunske rezultate dosegali tudi ostali strelci. V kategoriji mlajših dečkov je na tretjo stopničko stopil Ambrož Jilek, ki je med letom dosegal povprečne rezultate, na velikih 

Ambrož DP Turnišče

tekmovanjih pa je dokazal, da se zna zbrati in odstreliti vrhunsko serijo. Z rezultatom 185 krogov je za drugo uvrščenim Zupanc Domnom iz Trzina zaostal le za eno desetko, po tem ko sta imela izenačen rezultat. In ko smo že pri državnih rekordih, njegov rezultat zaostaja le za tri kroge. Pri mlajših deklicah je svoj osebni rekord odstreljala tudi Zoja Notersberg, ki ima tudi še nekaj rezerve v prvi seriji, uvrstila pa se je na 11. mesto. Obete pa kaže tudi vedno boljši Lovro Zamejc v kategoriji cicibanov, ki je prav tako debitant na velikih tekmovanjih in elektronskih tarčah. Kljub temu se je pogumno podal v boj in na koncu osvojil 8 mesto.

Naslednji dan, smo se v Turnišče odpravili s strelci v kategoriji starejših dečkov in kadetinjo. Jan Rom ni bil daleč od svojega velikega uspeha, saj je na lestvici rezultatov vodil vse do 16. strela, ko je svoje znanje pokazal in hotel uveljaviti domači sodnik. Ravno stroki tega sodnika se lahko Jan zahvali, da je v zadnjih dveh strelih ustrelil dve osmici in s tem padel s prvega na sedmo mesto. Za stopničkami je tako zaostal le za dva kroga, ki pa bi ju zlahka dosegel. Grenak priokus, v razmislek pa vsem, ki mislijo da so strokovni, pa jih je sram pogledati pravilnike, na velikih tekmovanjih pa bi najraje postavili in napisali nove pravilnike. Odlično je nastopila tudi kadetinja Sabrina Marija Japelj, ki je s tekmovanji pričela v letošnji sezoni, v prihodji sezoni pa bo svoje vtise še strnila in izboljšala nekatere malenkosti. Skupno smo v dveh dneh imeli na tekmovanju osem strelcev, po tem ko sta zaradi neodložljivih obveznosti od tekmovanja odstopila pionir in cicibanka. Sicer pa so bili na letošnjem državnem prvenstvu visoki rezultati, saj je bilo postavljenih kar šest državnih rekordov.

Jan - pionirska liga 2016

Končano je tudi tekmovanje v II. državni ligi, kjer smo v ekipnem delu osvojili končno 2. mesto za ekipo Vremščice. Strelci Vremščice so v lanski sezoni izpadli iz 1.B lige in so bili praktično celo sezono nepremagljivi razen v zadnjem kolu, kjer smo jih le uspeli premagati za dva kroga. V posamezni razvrstitvi pa prvega mesta v šestih krogih nikakor ni izpustil vedno odličen Dejan Della Torre iz Vremščice, na drugem mestu je bil Bojan Lampreht ml. na tretji stopnički pa Bojan st.

Zaključila se tudi državna liga za mlade Pokal prijateljstva - državna pionirska liga, kjer se je najbolje uvstil naš pionir Jan Rom. Vso sezono je redno nabiral točke z uvrstitvami, v prvem krogu celo

Disak - Vrhnika

 zmagal, v zadnjem šestem krogu pa z zadnjim strelom osvojil tretje mesto. V skupni razvrstitvi se je tako iz 5. mesta prebil na drugo, kar je trenutno njegov največji uspeh.

 

Se pa moramo pohvaliti, da smo s pridobitvijo novega strelišča vsekakor izboljšali svoj položaj in možnosti za trening, kar pa se je dodatno izboljšalo še z nakupom elektronskih tarč. Trenutno smo  kupili dve elektronski tarči proizvajalca Disag, od teh je ena že zmontirana in pripravljena za uporabo, druga pa še čaka na montažo. S pridobitvijo elektronskih tarč pričakujemo, da bomo še izboljšali svoje rezultate na tekmovanjih in postali enakovrednejši tekmeci drugim, ki tak način treninga uporabljajo že vrsto let. Vsekakor je naša želja, da bi s takšnimi tarčami opremili celotno strelišče, zato se bomo potrudili, da ne bo ostalo zgolj pri dveh tarčah, ampak da bomo s pomočjo sponzorjev in donatorjev spremenili naše strelišče v elektronsko.

 

Zadnjič posodobljeno (Torek, 19 April 2016 15:47)

 
Več člankov...