Alojamento de paginas e aplicacoes para a internet topografia e receptor gnss de alta precisao Consultoria e programacao informatica Directorio de pequenas e medias empresas em Portugal Monitorizacao de sites web
Sponzorji
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Domov Novice

18. junija 2016 smo se strelci Vrhnike že petič zapored odzvali vabilu za pokal Škofje Loke. Zaradi zadnjih obveznosti otrok v šoli je bila udeležba okrnjena, pa kljub temu smo bili zadovoljni z doseženimi rezultati. Med cicibani je bil naš edini tekmovalec Lovro Zamejc, ki je posamezno osvojil 9. mesto, je pa svoj rezultat prispeval v ekipo ml. dečkov z naslonom, kjer so osvojili skupno 3. mesto. V ekipi sta bila še Jošt Čretnik, ki je v svoji kategoriji ml. dečkov zmagal, na drugi stopnički pa ga je spremljal Ambrož Jilek. V kategoriji pionirjev je Jan Rom prepričljivo zmagal pred domačinom Luko Megušarjem, Jaka Čretnik in Jurij Medic pa sta osvojila šesto in sedmo mesto. Rezultati so zadoščali za osvojitev ekipnega prvega mesta. Med ostale dobitnike medalj so se vpisali še Mojca Rus z zlato medaljo v kategoriji članic in Bojan Lampreht st. z drugim mestom v kategoriji članov do 60 let. Ekipno so člani zaostali za domačini za 4 kroge, tretja pa je bila ekipa DU Škofja Loka.

 

ekipa finale 201617. aprila je bilo na elektronskem strelišču v Ljubljani organizirano finale državne dopisne lige, katerih udeleženci smo že vrsto let. Po tem ko smo odstreljali 6 kvalifikacijskih tekmovanj, je bilo finale organizirano za 5 najboljših ekip in 10 posameznikov. Med najštevilčnejšimi udeleženci smo bili tudi strelci iz Vrhnike, saj smo praktično vsi prišli v ožji izbor za finalno tekmovanje.

V finalu 39. državne dopisne lige, smo bili strelci iz Vrhnike ponovno najuspešnejše strelsko društvo, saj smo osvojili največje število točk in medalj.

V finalu smo tako osvojili  osem pokalov v ekipnem delu, od katerih smo šestkrat zmagali po en pokal pa smo osvojili za drugo in tretje mesto. Tudi v posamični razvrstitvi je bila bera medalj zelo bogata, in sicer smo domov odnesli 19 medalj, od tega 10 zlatih, sedem srebrnih in dve bronasti. V finalu se je za ekipni naslov potegovalo 27 društev, zmaga pa je, kot že rečeno, drugič zapored v rokah Vrhnike, ki je drugo uvrščeno ekipo SD Škofja Loka premagala za 73 točk. 

Doseženi so bili tudi novi rekordi lige, med drugimi je nov rekord v kategoriji ml. deklic postavila Meta Dobrovoljc, v kategoriji veterank do 50 let pa Benjamina Rudolf.Pionirji dop.liga 2016

Med najboljšimi udeleženci finala pa so seveda tudi naši strelci in sicer Bojan Lampreht st. s tremi zlatimi in dvema srebrnima, sledi Benjamina Rudolf z dvema zlatima in dvema srebrnima, Mojca Rus z dvema zlatima in eno bronasto in Meta Dobrovoljc z dvema zlatima. Med ostale dobitnike medalj pa so se uvrstili še: s standard puško Japelj Sabrina Marija s srebrom med kadetinjami, Jilek Katarina s srebrom med veterankami do 50 let, in s serijsko puško: srebro med cicibankami za Kogoj Fabčič Ajdo, bron v kategoriji ml. dečkov Jilek Ambrož, in zlato Jan Rom med pionirji.

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 20 Julij 2016 08:12)

 

Meta drž prvakinjaJa prav ste prebrali. V soboto 09.04.2016 je Meta Dobrovoljc iz SD Vrhnika, postavila nove mejnike v streljanju s serijsko zračno puško, v kategoriji mlajših deklic. Z odličnim streljanjem in kar 12 desetkami ter rezultatom 191 krogov, je postavila oz. izboljšala dosedanji državni rekord na 25. državnem prvenstvu za mlade do 17 let, v Turniščah. Lastnica prejšnjega rekorda je bila prav tako odlična strelka Naja Prezelj iz SD Lotrič Železniki, ki ga je postavila na DP v Laškem, leta 2014. Meta je tokrat dokazala, da njena trenutna forma na zadnjih tekmovanjih ni bila naključna, praktično je svoje streljanje stopnjevala iz tekme v tekmo, vse do državnega prvenstva, ki smo ga postavili kot ciljno točko in top rezultat. Seveda je pogoje in cilje lahko postavljati, vse pa je odvisno od strelca, ki stoji za temi cilji. In letos se nam je trud in način dela obrestoval, saj so svoje vrhunske rezultate dosegali tudi ostali strelci. V kategoriji mlajših dečkov je na tretjo stopničko stopil Ambrož Jilek, ki je med letom dosegal povprečne rezultate, na velikih 

Ambrož DP Turnišče

tekmovanjih pa je dokazal, da se zna zbrati in odstreliti vrhunsko serijo. Z rezultatom 185 krogov je za drugo uvrščenim Zupanc Domnom iz Trzina zaostal le za eno desetko, po tem ko sta imela izenačen rezultat. In ko smo že pri državnih rekordih, njegov rezultat zaostaja le za tri kroge. Pri mlajših deklicah je svoj osebni rekord odstreljala tudi Zoja Notersberg, ki ima tudi še nekaj rezerve v prvi seriji, uvrstila pa se je na 11. mesto. Obete pa kaže tudi vedno boljši Lovro Zamejc v kategoriji cicibanov, ki je prav tako debitant na velikih tekmovanjih in elektronskih tarčah. Kljub temu se je pogumno podal v boj in na koncu osvojil 8 mesto.

Naslednji dan, smo se v Turnišče odpravili s strelci v kategoriji starejših dečkov in kadetinjo. Jan Rom ni bil daleč od svojega velikega uspeha, saj je na lestvici rezultatov vodil vse do 16. strela, ko je svoje znanje pokazal in hotel uveljaviti domači sodnik. Ravno stroki tega sodnika se lahko Jan zahvali, da je v zadnjih dveh strelih ustrelil dve osmici in s tem padel s prvega na sedmo mesto. Za stopničkami je tako zaostal le za dva kroga, ki pa bi ju zlahka dosegel. Grenak priokus, v razmislek pa vsem, ki mislijo da so strokovni, pa jih je sram pogledati pravilnike, na velikih tekmovanjih pa bi najraje postavili in napisali nove pravilnike. Odlično je nastopila tudi kadetinja Sabrina Marija Japelj, ki je s tekmovanji pričela v letošnji sezoni, v prihodji sezoni pa bo svoje vtise še strnila in izboljšala nekatere malenkosti. Skupno smo v dveh dneh imeli na tekmovanju osem strelcev, po tem ko sta zaradi neodložljivih obveznosti od tekmovanja odstopila pionir in cicibanka. Sicer pa so bili na letošnjem državnem prvenstvu visoki rezultati, saj je bilo postavljenih kar šest državnih rekordov.

Jan - pionirska liga 2016

Končano je tudi tekmovanje v II. državni ligi, kjer smo v ekipnem delu osvojili končno 2. mesto za ekipo Vremščice. Strelci Vremščice so v lanski sezoni izpadli iz 1.B lige in so bili praktično celo sezono nepremagljivi razen v zadnjem kolu, kjer smo jih le uspeli premagati za dva kroga. V posamezni razvrstitvi pa prvega mesta v šestih krogih nikakor ni izpustil vedno odličen Dejan Della Torre iz Vremščice, na drugem mestu je bil Bojan Lampreht ml. na tretji stopnički pa Bojan st.

Zaključila se tudi državna liga za mlade Pokal prijateljstva - državna pionirska liga, kjer se je najbolje uvstil naš pionir Jan Rom. Vso sezono je redno nabiral točke z uvrstitvami, v prvem krogu celo

Disak - Vrhnika

 zmagal, v zadnjem šestem krogu pa z zadnjim strelom osvojil tretje mesto. V skupni razvrstitvi se je tako iz 5. mesta prebil na drugo, kar je trenutno njegov največji uspeh.

 

Se pa moramo pohvaliti, da smo s pridobitvijo novega strelišča vsekakor izboljšali svoj položaj in možnosti za trening, kar pa se je dodatno izboljšalo še z nakupom elektronskih tarč. Trenutno smo  kupili dve elektronski tarči proizvajalca Disag, od teh je ena že zmontirana in pripravljena za uporabo, druga pa še čaka na montažo. S pridobitvijo elektronskih tarč pričakujemo, da bomo še izboljšali svoje rezultate na tekmovanjih in postali enakovrednejši tekmeci drugim, ki tak način treninga uporabljajo že vrsto let. Vsekakor je naša želja, da bi s takšnimi tarčami opremili celotno strelišče, zato se bomo potrudili, da ne bo ostalo zgolj pri dveh tarčah, ampak da bomo s pomočjo sponzorjev in donatorjev spremenili naše strelišče v elektronsko.

 

Zadnjič posodobljeno (Torek, 19 April 2016 15:47)

 

V Kidričevem se je tudi letos odvijalo Državno prvenstvo veteranov v streljanju s serijsko zračno puško, kjer smo dosegli izjemen in do sedaj najboljši uspeh, saj smo osvojili štiri posamezna in eno ekipno odličje. 

DP 2016

Na pot smo se podali že v zgodnjih jutranjih urah, saj je do Kidričevega kar nekaj kilometrov. Za vmesne postanke ni bilo časa, saj smo lovili čas začetka tekmovanja. Tekmovanje se je odvijalo na 40 mestnem strelišču v telovadnici oz. v športni dvorani Kidričevo, kjer se je odvilo že kar nekaj strelskih tekmovanj. Bili smo odlično razpoloženi in tekmovanje se je pričelo. Prijavljenih smo imeli sedem strelcev in dve ekipi in skoraj vsak izmed tekmovalcev je nekaj odnesel. Najprej so nas razveselile naše tekmovalke, saj so ponovno postale državne prvakinje v kategoriji nad 40 let. Sestava Rudolf Benjamina, Rus Mojca in Jilek Katarina, so bile tudi letos premočne in so s prednostjo skoraj 50 krogov premagale tekmice iz Maribora in Izole. S tem so tudi ubranile naslov prvakinj iz lanskega leta. Seveda pa veselja še ni bilo konec, saj je sledila razglasitev posameznic. V kategoriji nad 40 let je postala državna prvakinja Rudolf Benjamina, Jilek Katarina pa je stopničke zgrešila za en krog. Prav tako je postala državna prvakinja Rus Mojca v kategoriji veterank nad 50 let, ki je premagala večni tekmici Budin Ravnič Danijelo iz Pirana in Šuštar Dolores iz Izole. Tako so na stopničkah stale tri strelke in prijateljice iz primorsko - notranjske regije. Pri moških je bilo nekoliko drugače, pa ne veliko slabše. V kategoriji do 50 let je postal državni prvak Rom Aleš, v kategoriji nad 50 let je podprvak Bojan Lampreht, ki je zaostal za Golob Petrom iz SD Svečina. Ravnikar Vladimir, ki je bil tudi član ekipe je stopničke zgrešil za en krog in ostal na nehvaležnem četrtem mestu. Ekipno nas je dopolnjeval še Japelj Matija, ki je v kategoriji nad 60 let osvojil 32 mesto. Ekipno smo veterani osvojili 4. mesto, boj za stopničke pa je odločala razlika dveh krogov.

In še dve tekmovanji, ki sta bili uspešni za strelce iz Vrhnike. Obe sta se odvijali v Slovenskih Konjicah oz. v telovadnici v Zrečah.Člani - Keber 2016

Prva je bilo tekmovanje za Memorial Vladimirja Kebra, dolgoletnega strelskega delavca in prvega trenerja Bojana Lamprehta. Tokrat smo se v spomin nanj že tretjih udeležili spominskega tekmovanja in osvojili odličja. V odprti kategoriji OPEN, so lahko tekmovali vsi strelci ne glede na starost in spol, absolutni rezultat in prvo mesto je osvojil Bojan Lampreht, ki se je tako oddložil za podano znanje in trud v mladosti in da še vedno vztraja v tekmovalnem ciklusu. Drugo mesto je osvojila domačinka Fevžer Katarina in na tretjo stopničko legenda iz Celja Jože Jeram. Mojca Rus in Katarina Jilek sta bili na 7. oz. 8. mestu. Tudi v ekipni razvrstitvi je prvo mesto osvojila Vrhnika pred domačini in strelci iz Celja.
V ženski kategoriji je prvo mesto osvojila Fevžer Katarina, Rus Mojca je bila druga in Katarina Jilek tretja. Sledi kategorija moških kjer je zmagal Lampreht Bojan pred Jeram Jožetom in Kovač Ladom iz Kisovca. Razburljivo pa je bilo dogajaje v nižjih kategorijah,  kjer je prvih osem strelcev streljalo finalne strele. V kvalifikacijah je Jan Rom osvojil  7 mesto, Jilek Ambrož pa je le za krog zgrešil finale. V finalu so streljali 10 finalnih strelov. Po prvih dveh strelih se je pričelo izpadanje in od tretjega strela naprej je izpadel tekmovalec z najnižjim seštevkom krogov. Naš Jan se je odlično upiral in na koncu moral priznati poraz pred domačinom Sadek Leonom. Pa tudi s srebrno medaljo je bil Jan zelo zadovoljen, saj si jo je pristreljal iz sedmega mesta. Več smole je imela Meta dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah suvereno premagala vse svoje tekmice s svojim osebnim rekordom 185 krogov. Tudi zanje je bilo organizirano finale, vendar pa se Meta na svojem prvem finalnem nastopu ni najbolje znašla. Prisotna je bila trema in neizkušenost, na Pionirji - Keber 2016koncu je osvojila 6. mesto.

In še drugo tekmovanje ,ki je bilo prav tako na strelišču v Zrečah, to je bil 5. turnir Kekčevega pokala. Kekčev pokal poteka za naše najmlajše strelce v kategoriji cicibanov in mlajših dečkov, v obeh kategorijah pa streljajo z naslonom. Med cicibankami je bila daleč najmočnejša domačinka Petek Neli, naša Ajda Kogoj je osvojila 5. Nika Železnik pa 7. mesto. V moški konkurenci je Lovro Zamejc osvojil 8. mesto, ekipno pa so bili četrti. 
Med mlajšimi deklicami je Meta dobrovoljc stopila na drugo stopničko, med fanti pa je Ambrož osvojil 11. in Čretnik Jošt 27 mesto. Ekipno so bili mlajši pionirji peti.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 19 April 2016 15:48)

 

Za nami je naporen mesec regijskih prvenstev, poleg teh pa je sledilo še nekaj tekmovanj.

Regijsko serijska 2016

Prvo regijsko prvenstvo se je odvijalo na Vrhniki, kjer so tekmovali strelci vseh kategorij s serijsko zračno puško. To je bila hkrati tudi zadnja priložnost, da se mladi strelci uvrstijo na državno prvenstvo z dosego strelske norme. 

Državno prvenstvo bo letos za mlade na strelišču v Turniščah. Regijskega prvenstva se je udeležilo 109 strelcev v trinajstih kategorijah.
V kategoriji cicibanov je zmagal Koljesnikov Alex iz Pirana, naš najboljši je bil Zamejc Lovro na 4. mestu. Med cicibankami je zmagala domačinka Železnik Nika s svojim rezultatom sezone, ekipno so cicibani osvojili 1. mesto. Med mlajšimi dečki Je Jilek Ambrož osvojil 9. Čretnik Jošt pa 13. mesto, oba tudi z normo za DP. Ekipno jima je na tretje mesto pomagal Grmek Klemen. Med mlajšimi deklicami je z veliko prednostjo zmagala Dobrovoljc Meta, 4. mesto pa je osvojila Notersberg Zoja, obe tudi z normo. Med starejšimi dečki zmaga Rom Jana, na drugem mestu se mu je pridružil Medic Jurij. Ekipno so bili drugi skupaj z Čretnik Jakom in narejeno ekipno normo.
V članski konkurenci zmaga Lampreht Bojan st, drugi Della Torre Dejan iz Vremščice in 3. Bojan ml.. Rom Aleš, ki je osvojil 4. mesto pa je svoje kroge prispeval tudi za naslov ekipnih prvakov. Med članicami zmagovalka Budin Ravnič Danijela iz Pirana, na 2. mestu Rudolf Benjamina, sledita ji Rus Mojca in Jilek Katarina iz Vrhnike. Članice so osvojile ekipno prvo mesto. 
Med veterani nad 50 zmaga Bojan st, na drugi stopnički Vladimir Ravnikar, med veterani nad 60 let pa je Matija osvojil 5. mesto. Tudi v tej kategoriji je prvo mesto ekipno ostalo na Vrhniki. V kategoriji veterank nad 40 let je zmagala Jilek Katarina, Benjamina je bila druga, nad 50 let pa je tretje mesto osvojila Rus Mojca. Veteranke so osvojile ekipno 1. mesto in z rezultatom pokazale, da lahko na njih ponovno računamo tudi na DP veteranov.

Regijsko pištolaDrugo regijsko prvenstvo je bilo prav tako na Vrhniki in sicer v streljanju s standard zračno pištolo. Tekmovalo je 52 strelcev in strelk. Med kadetinjami je zmagala Cupin Carlotta iz Ankarana, med kadeti je slavil Brus Maks iz Idrije. Med mladinci se je na prvo stopničko zavihtel Čeper Jože iz Vremščice. Med članicami je zmagala Knez Olga, prav tako iz Vremščice. V kategriji članov pa je po kvalivikacijskem delu imel najboljši rezultat Mujezinovič Elvir iz Vremščice, domačin Bojan st. si je najprej pristreljal 6. mesto. Člani so nastopili nato še v finalnem delu, kjer se je za naslov prvaka potegovalo prvih osem strelcev. Po razburljivih 20 finalnih strelih je naslov regijskega prvaka osvojil Erjavec Primož iz Pirana, drugi je bil Kontrec Kristjan iz Postojne, na tretjem Mujezinovič Elvir. Bojan pa se je iz 6. mesta prebil na četrto. Ekipno je v članski konkurenci zmagala ekipa iz Vremščice.regijske prvakinje 2016 Bojan st. se je prijavil tudi v kategorijo veteranov nad 50, kjer je suvereno zmagal, v kategoriji nad 60. let pa je slavil Kršišnik Vladimir iz Idrije.

In še zadnje regijsko prvenstvo, ki se je odvijalo na strelišču v Ankaranu, kjer smo tekmovali s standard zračno puško. V kategoriji kadetov je na drugo stopničko stopil Rom Jan, ki je zaostal za Brus Maksom iz Idrije, med člani je bil Bojan st. 4, Bojan ml. sedmi in Aleš Rom 10. Med članicami je zmagala Budin Ravnič Danijela, druga je bila Rudolf Benjamina, Mojca Rus je bila 5. in Katarina Jilek 6. Imamo še zmago v kategoriji Kadetinj, kjer je zmagovalka Japelj Sabrina Marija, ki je tudi potrdila svojo normo.  Bojan st. je še zmagal v kategoriji veteranov nad 50 let, vse tri veteranke pa so osvojile medalje na 40 let in sicer zlato Benjamina, srebro Mojca in bron Katarina. Ekipno smo člani osvojili 3. mesto, članice in veteranke pa v vsaki kategoriji 1. mesto.

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 21 Marec 2016 13:47)

 
Več člankov...